Rydaholms SK förlorade mot Lejonet
Hockeytrean

Stort jubel när Lejonet säkrade seriesegern med vinst mot Rydaholm

Spelarna i Lejonet har all anledning att fira efter 5-3 (2-2, 2-1, 1-0) på bortaplan mot Rydaholm. Det betyder nämligen att Lejonet har säkrat seriesegern i Hockeytrean södra C fortsättningsserie. Rydaholm slutar på andra plats i tabellen.

Rydaholms assisterande tränare Daniel Johansson tyckte så här om matchen:

– Tyvärr räcker det inte för oss! Lejonet är lite hetare än oss. Lite tagna av stundens allvar i matchen, tyvärr är deras 5-3 mål offside där sen luften går ur oss när vi vill kvittera matchen som tagit oss till playoff.

Rydaholm petades därmed ner på andra plats i tabellen.

Segern var Lejonets åttonde på de senaste nio matcherna.

Lejonet tog ledningen efter 4.59, genom Zack Petersen på pass av Algot Olofsson.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 14.54, genom Liam Sjunnesson assisterad av Elias Lundgren.

Efter 18.50 i första perioden slog Linus Vingren till, framspelad av Jesper Vingren och Johannes Nilsson och reducerade åt Rydaholm.

Rydaholm kvitterade till 2-2 efter 19.15, när Ludvig Karlsson hittade rätt.

Rydaholm gjorde också 3-2 efter 1.00 i andra perioden när Axel Bäckman fick träff på pass av Ludvig Karlsson och Jakub Lis.

Lejonets Zack Petersen gjorde 3-3 efter 2.38 framspelad av Algot Olofsson och Elias Lundgren.

Niklas Walldén gjorde dessutom 3-4 efter 17.18 framspelad av Anton Nyman.

11.31 in i tredje perioden nätade Lejonets Ludvig Sebelius och ökade ledningen för Lejonet. 3-5-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna, Rydaholm med 26–15 och Lejonet med 27–18 i målskillnad.