Vancouver Canucks vann mot Boston Bruins
Arkivbild

Stark seger för Vancouver mot Boston

Två topplag möttes i NHL på söndagen. Och det slutade med seger för Vancouver, som besegrade Boston hemma med 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 1-0) efter förlängning i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Vancouver är i fortsatt serieledning, och Boston är i fortsatt serieledning.

Brock Boeser slog till 1.34 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Därmed slutade sviten vid fyra förluster i rad för Vancouver.

Den första perioden slutade 0–0. Boston startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jesper Boqvist och Danton Heinen. 12.49 in i tredje perioden nätade Vancouvers Brock Boeser framspelad av Nikita Zadorov och J.T. Miller och reducerade för Vancouver.

Laget kvitterade till 2-2 med 1.11 kvar att spela genom Filip Hronek assisterad av J.T. Miller och Elias Pettersson.

I förlängningen tog det 1.34 innan Vancouver också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Brock Boeser, på pass av J.T. Miller och Quinn Hughes.

Vancouvers J.T. Miller hade tre assists.

Vancouver har en seger och fyra förluster och 15–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Boston har två vinster och tre förluster och 18–19 i målskillnad. Det här var Vancouvers 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bostons 17:e uddamålsförlust.

I nästa omgång har Vancouver Pittsburgh hemma i Rogers Arena, onsdag 28 februari 04.00. Boston spelar borta mot Seattle tisdag 27 februari 04.00.