Eero Savilahti.
HockeyAllsvenskan

Nybro besegrade Kalmar efter Eero Savilahtis dubbel

Det blev Nybro som gick segrande ur mötet med Kalmar i Hockeyallsvenskan på hemmaplan, med 5-1 (3-0, 1-1, 1-0).

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Tuff kväll för oss. Det mesta går emot oss, tillsammans är vi inte tillräckligt effektiva i avgörande momenten den här gången. Vi lyckas inte ta tillvara på när vi har spelmässigt momentum i långa stunder av första, och andra perioden. Gäller studsa upp, ladda om för nya möjligheter snart igen.

Nybro spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Filip Eriksson, Daniel Ljungman och Maksim Semjonov. Kalmar reducerade dock till 3-1 genom Andrew Vanderbeck tidigt i andra perioden av perioden.

Tre poäng av Daniel Ljungman

Nybro ökade ledningen till 4-1 genom Eero Savilahti efter 16.30. 4.03 in i tredje perioden nätade Nybros Eero Savilahti på nytt på pass av Juho Liuksiala och Daniel Ljungman och ökade ledningen för Nybro. 5-1-målet blev matchens sista.

Daniel Ljungman gjorde ett mål för Nybro och två målgivande passningar.

Med fyra omgångar kvar är Nybro på tionde plats i tabellen, medan Kalmar är på åttonde plats.

I nästa match, onsdag 28 februari 19.00, har Nybro Östersunds IK borta i Östersund Arena, medan Kalmar spelar hemma mot AIK.