Lejon vann mot Kiruna City HF
Hockeytvåan

Klart i dag: Lejon vinner serien efter seger mot Kiruna City

6-2 (2-0, 3-2, 1-0) hemma mot Kiruna City räcker. Nu är seriesegern i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr klar för Lejon. Kiruna City ligger på åttonde plats i tabellen.

– En lagseger där J20-spelarna visade vägen. Efter en hel dag i Lejonets tecken blev den fullkomlig med denna seger. Tack ALLA som kom på Lejondagen - tillsammans är vi starka, kommenterade Lejons tränare Maria Asserud efter matchen.

Efter en bra säsong i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr är Lejon nu klart för kval till Hockeyettan.

Segern var Lejons fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Lejon starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Tim Johansson och Klas Lundström. Lejon var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

9.40 in i tredje perioden nätade Lejons Leo Stocksén Nilsson framspelad av Klas Lundström och William Källströmer och ökade ledningen för Lejon. 6-2-målet blev matchens sista.

Tim Johansson gjorde två mål för Lejon och spelade dessutom fram till ett mål och Kian Morén stod för ett mål och två assists.