VIK Västerås HK förlorade mot Grums IK
J18 Region

Grums vann toppmötet mot VIK Hockey med 3-2

Grums tog en stark seger på bortaplan när man vann mot VIK Hockey i J18 Region väst fortsättning herr på söndagen med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Arwid Eldh Gustavsson stod för Grums avgörande mål med bara en sekunder kvar av matchen.

VIK Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.10 slog Vilmer Beijbom till framspelad av Olle Forsberg. Efter 19.16 i andra perioden slog Hampus Öhman till, på pass av Malte Willford och Linus Högström Nordhammer och kvitterade för Grums. Grums tog ledningen med 1-2 genom Melker Malmer efter 4.29 i tredje perioden.

Med 3.25 kvar att spela av matchen kunde Linus Anderberg kvittera till 2-2 för VIK Hockey.

Grums kunde dock avgöra till 2-3 med en sekund kvar av matchen genom Arwid Eldh Gustavsson.

Det här var VIK Hockeys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Grums fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Grums nu ligger på andra plats. VIK Hockey leder fortfarande serien. Ett poäng skiljer lagen åt.

I nästa match möter VIK Hockey Borlänge borta och Grums möter BIK Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas torsdag 29 februari 19.00.