Björklöven förlorade mot Timrå
J18 Nationell

5-4 mot Björklöven innebär första segern för Timrå

Timrå har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i J18 Nationell norra herr, efter 13 spelade matcher. Säsongens första seger kom på bortaplan mot Björklöven, en match som Timrå vann med 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0) efter förlängning.

Björklövens tränare Oskar Hägglund:

– Sett över 60 minuter är väl inte resultatet orättvist. Vi börjar alldeles för passivt och står på hälarna men lyckas ändå komma in i matchen. Den andra perioden är vi inte alls bra. Vi förlorar för mycket kamper och slänger puckar. Vi ändrar lite i spelet till den tredje och får bättre tryck på de då. Sen släpper vi in 2 sena mål, lite räknemissar. Tråkigt med förlust, men vi kommer igen.

Edwin Annerstedt slog till 1.08 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Aaron Jakobsson efter 2.27, men Björklöven kvitterade genom Nils Vanags efter 7.39. Timrå tog ledningen på nytt genom Ruben Östman efter 12.10 i andra perioden.

Efter 13.09 av perioden kunde Marcus Grynning kvittera till 2-2 för Björklöven. Efter 1.09 i tredje perioden gjorde Björklöven 3-2 genom Alvin Kavenstrand.

Timrå kvitterade till 3-3 genom Hugo Engfors tidigt i perioden av matchen.

Björklöven gjorde 4-3, på nytt genom Nils Vanags efter 9.06.

Timrå gjorde 4-4 genom Hugo Engfors med 19 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 1.08 innan Timrå också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Edwin Annerstedt, framspelad av Filip Lundgren och Axel Carnbro.

Björklöven har två vinster och tre förluster och 19–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå har en vinst och fyra förluster och 17–27 i målskillnad. Det här var Björklövens tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att Björklöven ligger kvar på nionde plats och Timrå sist, på tionde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Björklöven är Färjestad. Lagen möts torsdag 29 februari 19.00 i Winpos Arena. Timrå tar sig an Brynäs hemma söndag 3 mars 15.00.