Vimmerby HC vann mot KRIF Hockey
Hockeyettan

Vimmerby besegrade KRIF och toppar nu tabellen

Segern mot KRIF på hemmaplan innebär att Vimmerby nu är serieledare i allettan södra, en poäng före Kristianstad. Vimmerby vann med 3-1 (0-0, 0-1, 3-0). KRIF ligger på tionde plats i tabellen.

Segern var Vimmerbys fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 5.38 in i andra perioden som KRIF tog ledningen genom Casper Åkesson på pass av Lukas Fredin och Rasmus Olofsson.

Vimmerby gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-1 till ledning med 3-1. Vimmerbys mål gjordes av Eddie Levin två gånger om och William Dageryd. Levins 3-1-mål kom med 46 sekunder kvar av matchen.

Vimmerbys Jakob Karlsson hade tre assists och Eddie Levin stod för två mål och ett assist.

Vimmerby möter Karlskrona i nästa match borta onsdag 28 februari 19.00. KRIF möter samma dag Visby/Roma hemma.