BIK Karlskoga J20 vann mot Valbo J20
J20 Region

Valbo J20 klart för kval trots förlust mot BIK Karlskoga J20

Trots förlust, 2-5 (1-0, 1-3, 0-2), på bortaplan mot BIK Karlskoga J20 står det klart att Valbo J20 efter en bra säsong i J20 Region väst herr är klart för kval.

BIK Karlskoga J20:s tränare Björn Östlund tyckte så här om matchen:

– Defensiven var klart godkänd, vi släpper inte till mycket i spel 5 mot 5. Vi tillbringar mycket tid i anfallszon och skapar chanser för att göra fler mål. Serien är färdigspelad och vi laddar nu om för play-off som startar på onsdag.

Första perioden var jämn. Valbo J20 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Elis Vahlund efter 2.53, men BIK Karlskoga J20 kvitterade genom Hannes Edvinsson i slutet av perioden. Efter 7.09 i andra perioden slog Olle Tägt till, och gav Valbo J20 ledningen.

BIK Karlskoga J20:s Erasts Nazarenko gjorde 2-2 efter 9.24 på pass av William Bengtsson och Liam Tsoi.

Carl Lindskog gjorde dessutom 3-2 efter 15.33 framspelad av Sebastian Sääf.

I tredje perioden var BIK Karlskoga J20 starkast och gick från 3-2 till 5-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Anton Edström och Linus Edström och avgjorde matchen.

BIK Karlskoga J20:s Hannes Edvinsson stod för ett mål och två assists.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att BIK Karlskoga J20 slutar på första plats, och Valbo J20 på tredje plats.