Järfälla HC förlorade mot Tierps HK
Hockeytvåan

Tierp vann efter drama – kvitterade matchserien mot Järfälla

Tierp vann på bortaplan med 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0) efter förlängning mot Järfälla i Play Off 1 till kvalserien HockeyEttan östra. Därmed står det nu 1-1 i matchserien, och nästa match blir helt avgörande.

– Motståndarna gör ett mål mer än oss, kommenterade Järfällas tränare Thomas Ahlperby.

Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg tyckte till om matchen:

– Så skönt och kul med en seger. Det här var killarna värda. Ny match i morgon.

William Gradin slog till 4.14 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 7.57 i andra perioden gjorde Järfälla 1-0 genom Linus Nordin.

Tierp kvitterade till 1-1 genom Gabriel Hemström efter 9.54 av perioden.

Järfälla tog ledningen på nytt genom Adrian Sjöqvist efter 15.28. 4.23 in i tredje perioden nätade Tierps Sammy Andersson framspelad av William Gradin och kvitterade för Tierp. I förlängningen tog det 4.14 innan Tierp också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev William Gradin, på pass av Gabriel Hemström.

Nästa match spelas på söndag 17.00, i Järfälla Ishall.