Notification
SHL-trippel 24 februari: Rögle triumferar i Skånederbyt
Foto: Bildbyrån

SHL-trippel 24 februari: Rögle triumferar i Skånederbyt

Grannfejd i dubbel bemärkelse väntar i Malmö Arena, något som givetvis uppmärksammas på helgens SHL-trippel. Rögle spås dra det längsta strået, liksom Linköping ett par timmar senare när MoDo hälsar på. Därtill luktar det offensiv pyspunka om duellen mellan Leksand och Luleå.

Spelstopp: 15:14

Malmö - Rögle: Rögle ML @ 1,88

Omgångens självklara höjdare går av stapeln i Malmö Arena och kommer att få tydliga ringar på vattnet i bottenstriden. Redhawks kom in i den här veckan med en försiktigt positiv trend efter att Janne Kuokkanen briljerat sedan skadecomebacken. Prestationen mot Linköping i torsdags var det heller inget större fel på, men slarv framför Marmenlind mellan stolparna straffades gång på gång (1-3). 

En timme norrut har ljudet i skällan försiktigt skiftats till dur de senaste matcherna. Det reflekteras inte nödvändigtvis i Rögles resultatrad, men det är också värt att bära med sig att motståndet inte kunde ha varit mycket svårare. Insatsen mot Färjestad var värd betydligt mer än en 1-3-torsk. Mot Frölunda blev det åtminstone tröstpinne efter Abols förlösande pyts i slutminuterna. Den kan betyda oerhört mycket, för laget i allmänhet och letten i synnerhet.

I de senaste matcherna har RBK spelat sin bästa hockey sedan Roger Hansson och gänget tog över vid rodret. Äntligen har stjärnorna i den påkostade truppen börjat röra på sig. När de planerade härförarna går i bräschen kan kollektivet växa. Jag håller “Bandyklubben” som favorit även på bortais. Med relativt jämna odds gillas Rögle ML (seger inklusive övertid och straffar) skarpt. 

Spel: Rögle ML @ 1,88

Tävling: SHL

Plats: Malmö Arena

Tid: 15:15

TV: TV4, TV4 Hockey, TV4 Play

Leksand - Luleå: Under 4,5 mål @ 1,90

Nervositeten går att ta på i Tegera Arena. Slutspelet närmar sig med stormsteg och allt det vackra som Leksand åstadkom under hösten och vintern håller på att spolieras. Förlustraden sträcker sig halvvägs runt Siljan och än mer anmärkningsvärt än resultaten är att masarna bara mäktat med en enda balja vid samtliga sju tillfällen. Det går hand i hand med att Lucas Elvenes lämnat isen utan poäng varje gång.

Läget i Luleå är inte särskilt mycket bättre, även om det i deras fall också funnits toppar bland dalarna. Huruvida 4-0 mot Oskarshamn är att betrakta som en sådan topp går att ifrågasätta. Det sprudlade knappast om norrbottningarnas offensiv och mer än något annat var det motståndets uselhet som föranledde den tydliga segern. Regissören Omark närvarar utan att glänsa, men där bakom är truppen tunn och frånvaron stor. Hedqvist och Eklind är avstängda och supertalangen Ihs Wozniak saknas efter att ha dragit axeln ur led.

Vem som vinner denna duell och därmed intensifierar jakten på topp sex, ja det låter jag vara osagt. En tillknäppt och fysisk tillställning är dock att vänta. Med två offensiver som går på tomgång dras jag till underlinan. Den är visserligen pressad, men jag tycker fortfarande att under 4,5 mål under ordinarie tid till 1,90 är klart spelbart. 

Spel: Under 4,5 mål @ 1,90

Tävling: SHL

Plats: Tegera Arena

Tid: 15:15

TV: TV4 Sport Live 3, TV4 Play

Linköping - MoDo: 1 @ 1,81

Det går inte att komma ifrån att Linköping har varit en maskin den här säsongen. Sällan har det varit vackert, sällan har det varit särskilt rättvist. Men poängen, de har alltjämt trillat in på kontot i strid ström. 3-1 mot Malmö var en signifikativ seger för ett lag vid god vigör. Prestationen stack inte ut på något sätt, men östgötarna var kliniska när tillfällena uppstod och tog därmed ett stort steg mot en direktbiljett till kvartsfinalerna.

Dystrare var minerna i MoDo som åkte på en rejäl baksmälla efter att ha gått på knock i derbyt mot Timrå. 7-1 där kan det inte varit någon som såg komma. 3-7-torsken mot Skellefteå var däremot mer väntad. När Lassi Lehtinen i kassen inte riktigt kom upp i sin normala höga standard föll grabbarna från Ö-vik pladask. Med Theodor Niederbach avstängd och Adam Pettersson skadad är truppen återigen lite tunn.

Resan till “Saaben” har skördat många offer under säsongen. Ångermanlänningarna var chanslösa på sin senaste visit (0-4) och ska inte ha något att hämta här. Norr om 1,75 plockar jag den raka ettan med god känsla.

Spel: 1 @ 1,81

Tävling: SHL

Plats: Saab Arena

Tid: 18:00

TV: TV4 Sport Live 4, TV4 Play

Trippeln

Malmö - Rögle: Rögle ML @ 1,88

Leksand - Luleå: Under 4,5 mål @ 1,90

Linköping - MoDo: 1 @ 1,81

Totalt odds: 6,52

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100


Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.


Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL