Orsa IK vann mot Borlänge HF
J20 Region

Orsa besegrade Borlänge efter Alfred Vallins dubbel

Det blev Orsa som gick segrande ur mötet med Borlänge i J20 Region väst herr på hemmaplan, med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1).

Borlänges tränare Mikael Andersson tyckte så här om matchen:

– Vi kunde inte vinna mot ett heroiskt kämpande Orsa missar för mycket målchanser och det straffade sig.

I början av matchen var Orsa starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Arvid Lind och Alfred Vallin. Efter 4.43 i andra perioden slog Axel Stoltz till, framspelad av Vilgot Ericsson och Albin Fjelling och reducerade åt Borlänge. Efter 6.41 i tredje perioden gjorde Orsa 3-1, återigen genom Alfred Vallin.

Axel Stoltz reducerade dock för Borlänge med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Orsa har en seger och fyra förluster och 8–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har två vinster och tre förluster och 12–16 i målskillnad. Det här var Orsas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borlänges andra uddamålsförlust.

Serien är nu färdigspelad. Orsa slutar på åttonde plats, och Borlänge på femte plats.