Lejon vann mot Kiruna AIF
Hockeytvåan

Lejon segrare hemma mot Kiruna AIF

Lejon vann hemma mot Kiruna AIF i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Matchen på lördagen slutade 5-2 (1-1, 2-1, 2-0).

– Phu! Det satt långt inne och Kiruna hade en målvakt som gjorde en och annan kanonräddning! Skotten var 49 - 17 så där borde vi ha fått in fler puckar. Men 5 stycken räckte till seger, kommenterade Lejons tränare Maria Asserud.

Segern var Lejons åttonde på de senaste tio matcherna.

Kiruna AIF tog ledningen efter 10.08, genom Hjalmar Pålsson på pass av Jesper Nyberg och Nils Resnais.

Lejon kvitterade till 1-1 efter 17.59, när Arvid Mella fick träff på straff.

Kiruna AIF tog ledningen på nytt efter 20.52, när Liam Malmström hittade rätt assisterad av Tobias Nilsson och Lukas Järnmark.

Efter 2.36 i andra perioden nätade Victor Åström, på pass av Arvid Mella och Jimmy Hellström och kvitterade för Lejon.

Jimmy Hellström gjorde dessutom 3-2 efter 19.50 framspelad av Victor Åström och Benjamin Stenlund.

I tredje perioden gjorde Lejon 4-2 efter 1.01 genom Tim Furtenback. Och med bara 1.5 kvar satte Aron Kero Holmgren 5-2.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Lejon i serieledning och Kiruna AIF på sjunde plats.

I nästa match, söndag 25 februari, har Lejon Kiruna City hemma i Skellefteå Kraft Arena 16.00, medan Kiruna AIF spelar borta mot Burträsk 12.00.