Burträsk HC vann mot Kiruna City HF
Hockeytvåan

Burträsk vände till seger mot Kiruna City

Bortalaget Kiruna City ledde matchen mot Burträsk efter första perioden. I andra perioden fick Burträsk rejäl utdelning och vände matchen med fyra raka mål, och Kiruna City orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 6-3 (1-2, 4-0, 1-1) i matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr.

– Dåligt fokus i första perioden och vi var inte alls nöjda med matchbilden. I andra perioden så börjar vi sätta mer press på motståndarna och efter några snabba mål så kan vi kontrollera resten av matchen. Nu laddar vi för en bättre insats mot Kiruna AIF imorgon, kommenterade Burträsks tränare Lars Isaksson.

Segern var Burträsks fjärde på de senaste fem matcherna.

Kiruna City tog ledningen efter 6.29, genom Simon Forsell på pass av Alexander Steen och Kristian Eriksson.

Burträsk kvitterade till 1-1 efter 14.30, genom Andreas Lundmark framspelad av Melvin Schönfeldt och Edwin Enstrand.

Kiruna City tog ledningen på nytt efter 16.35, när Jesper Strandelin slog till assisterad av Hjalmar Esko och Kristian Eriksson.

Burträsk gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 5-2. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Emil Larsson göra 5-3 för Kiruna City.

Burträsk kunde dock avgöra till 6-3 med 13.49 kvar av matchen genom Lucas Nilsson.

Edwin Enstrand gjorde ett mål för Burträsk och tre målgivande passningar och Lucas Nilsson stod för två mål och ett assist. Kristian Eriksson hade tre assists för Kiruna City.

Med två omgångar kvar är Burträsk på andra plats i tabellen, och Kiruna City är på åttonde plats.

Söndag 25 februari spelar Burträsk hemma mot Kiruna AIF 12.00 och Kiruna City mot Lejon borta 16.00 i Skellefteå Kraft Arena.