Bodens HF vann mot Lindlöven
Hockeyettan

Bodens HF toppar tabellen efter seger mot Lindlöven

Bodens HF är ny serieledare i allettan norra efter hemmaseger med 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) mot Lindlöven. Bodens HF leder serien två poäng före Väsby som dessutom har en match mer spelad. Lindlöven ligger på sjätte plats i tabellen.

– En jämn och bra hockeymatch. Två bra lag, vi byter chanser med varandra, vi har ett bra målvaktsspel. Vi drar det längsta strået och är effektivare än Lindlöven, kommenterade Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist.

Segern var Bodens HF:s sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Bodens HF tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Andreas Nilsson framspelad av Daniel Mannberg. Efter 4.05 i andra perioden slog Tobias Sjökvist till, framspelad av Filip Forsmark och kvitterade för Lindlöven.

Bodens HF:s Felix Dahlroth gjorde 2-1 efter 6.12 på pass av Nils Thomasson och Viktor Sandberg.

Erik Hannu gjorde dessutom 3-1 efter 18.35 på pass av Christian Nyman och Henri Tamminen.

Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 16 sekunder kvar att spela genom Fabian Nilsson assisterad av Christian Nyman och Pontus Johansson. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Så sent som den 16 februari låg Bodens HF på sjunde plats i tabellen.

Bodens HF tar sig an Hudiksvall i nästa match hemma söndag 25 februari 16.00. Lindlöven möter samma dag 15.00 Kiruna borta.