Hallsta IK vann mot SHK Hockey Club
Hockeytrean

SHK Hockey förlorade första matchen mot Hallsta med 2-7

SHK Hockey fick en tuff start på dubbelmötet med Hallsta i Play Off till kvalserien Hockeytrean östra. Hallsta vann på hemmaplan med 7-2 (3-1, 0-1, 4-0). Fredag 23 februari spelas returen i Sparbankens IP.

Hallsta hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 57 sekunder genom Daniel Reinvalds, och gick upp till 2-0 innan SHK Hockey svarade.

I periodpausen hade Hallsta ledningen med 3-1. Efter 18.36 i andra perioden nätade Joel Mattsson återigen, på pass av Viktor Westman och Samuel Westman och reducerade åt SHK Hockey. I tredje perioden var Hallsta starkast och gick från 3-2 till 7-2 genom två mål av Daniel Reinvalds, ett mål av Daniel Pettersson och ett mål av Felix Westerlund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 47 sekunder kvar att spela.

Jesper Andersson gjorde ett mål för Hallsta och tre målgivande passningar, Daniel Pettersson stod för två mål och ett assist, Daniel Reinvalds gjorde tre mål och Felix Westerlund gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.