Gislaved vann mot Jonstorps IF Ishf
Montage
Hockeytvåan

Jonstorp seriesegrare trots förlust mot Gislaved

ANNONS

Det behövdes inte ens någon seger. Trots 3-5 (3-0, 0-2, 0-3), borta mot Gislaved är Jonstorp klara seriesegrare i Hockeytvåan södra vår herr. Övriga resultat gör nämligen att Jonstorp kan fira seriesegern trots förlust.

– Ganska avslagen tillställning då matchen inte hade någon tabellrelaterad betydelse för något av lagen. Vi ställer upp med 10 juniorer och har väl en snittålder på 2006 idag så utefter de förutsättningarna gör vi det ändå okej. I första spelar vi fokuserat men väger sedan allt eftersom lite tunt, samtidigt som inställningen tryter. Kul med serieseger och fokus mot slutspel på söndag, kommenterade Jonstorps tränare Johan Larmark efter matchen.

Gislaveds tränare Marcus Ittonen tyckte så här om matchen:

– Svårt att få igång grabbarna idag. Första perioden gör vi inte jobbet. Vi pratade ihop oss lite i pausen och andra perioden såg mer ut som oss. I tredje kan vi avgöra i power play. Roligt att avsluta en svängig säsong med ett par segrar.

Jonstorp stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 8.32 i mitten av perioden.

Efter 20.30 av perioden kunde Oskar Hallqvist göra 1-3 för Gislaved. Efter 3.24 reducerade Gislaved på nytt genom Oskar Hallqvist framspelad av Alfred Thors. Gislaved gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3 inom bara 5.43. Mourujärvis 5-3-mål kom med 01.55 kvar av matchen.

Resultaten i sista omgången betyder att Gislaved slutar på femte plats i tabellen, och Jonstorp på första plats.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games