Pittsburgh Penguins förlorade mot New York Islanders
Arkivbild

Förlängningsseger för NY Islanders mot Pittsburgh

NY Islanders väg till seger mot Pittsburgh borta i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde NY Islanders avgöra till 5-4 (0-1, 3-1, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Adam Pelech, som gjorde det avgörande målet 57 sekunder in i förlängningen.

Pittsburgh Penguins tog ledningen efter 12.48, genom Marcus Pettersson assisterad av Rickard Rakell och Erik Karlsson. New York Islanders gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3.

Pittsburgh reducerade dock till 2-3 genom Lars Eller med 3.25 kvar att spela av perioden. NY Islanders inledde tredje perioden med att göra 2-4 genom Mike Reilly, innan Pittsburgh svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Drew O'Connor för framspelad av Evgeni Malkin efter 13.03.

I slutminuterna var det dock NY Islanders som tog greppet.

Det här var Pittsburghs 16:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även NY Islanders 15:e uddamålsseger.

Det här betyder att Pittsburgh är kvar på sjunde plats, och NY Islanders stannar på femte plats, i tabellen.

Pittsburgh tar sig an Montreal i nästa match hemma fredag 23 februari 01.00. NY Islanders möter samma dag 02.00 St Louis borta.