Tyler Kelleher.

Brynäs avgjorde tät match mot Östersunds IK i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Östersunds IK och gästande Brynäs var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Brynäs och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 6-4 (2-2, 1-1, 3-1).

Därmed har Brynäs vunnit fyra matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

Östersunds IK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.10 slog Johan Mörnsjö till framspelad av Josef Ingman och Oskar Lundkvist.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 7.02, när Sebastian Benker fick träff.

Efter 11.24 i första perioden nätade Johan Larsson, på pass av Johannes Kinnvall och Miks Indrasis och reducerade åt Brynäs.

Brynäs kvitterade till 2-2 efter 17.39, på nytt genom Johan Larsson assisterad av Greg Scott och Simon Robertsson.

Östersunds IK gjorde 3-2 genom Adam Hirsch efter 3.02 i andra perioden.

Efter 7.35 av perioden kunde Linus Ölund göra 3-3 för Brynäs. Brynäs hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.15 genom Tyler Kelleher, och gick upp till 3-5 innan Östersunds IK svarade.

4-6 blev det till slut för Brynäs.

Tyler Kelleher gjorde två mål för Brynäs och spelade fram till ett mål.

Östersunds IK har två vinster och tre förluster och 13–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Östersunds IK stannar därmed på 13:e plats, och Brynäs toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Östersunds IK är Tingsryd. Brynäs tar sig an Bik Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas fredag 23 februari 19.00.