Teg förlorade mot Rosvik IK
Hockeytvåan

Straffar avgjorde när Rosvik vann mot Teg

Teg tog emot Rosvik hemma i en riktigt jämn match i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (2-1, 1-3, 1-0, 0-0, 1-0). Adam Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Gästerna Rosvik började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara elva sekunder slog Joakim Högberg till på pass av Adam Eriksson och Melker Malmström.

Teg kvitterade till 1-1 efter 6.13, när Filip Wiberg fick träff framspelad av Anton Malmström.

Rosvik tog ledningen på nytt efter 6.31, när Charlie Berglund slog till assisterad av Joakim Högberg och Gustav Niklasson.

Teg vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i andra perioden.

Rosvik reducerade dock till 4-3 genom Joakim Högberg med 1.12 kvar att spela av perioden. 4.00 in i tredje perioden nätade Rosviks Melker Malmström på pass av Adam Eriksson och Arvid Bäckström och kvitterade för Rosvik.

Fjärde perioden blev mållös.

Adam Eriksson gjorde ett mål för Rosvik och spelade fram till två mål och Joakim Högberg stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Tegs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Teg gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Rosvik är på sjätte plats.

Lagen möts igen i Norrbotten Stål Arena, fredag 23 februari 19.30.