Ockelbo Hockey Club vann mot Ludvika HF Lightning
Hockeytrean

Ockelbo säkrade segern mot Ludvika

Segern på hemmaplan med 6-2 (2-0, 1-1, 3-1) gör att Ockelbo har säkrat segern i matchserien mot Ludvika i HockeyTrean Play off till kvalserie västra Gästrikland/Dalarna. Därmed vann Ockelbo serien med 2-0.

Ludvikas tränare Elias Ströberg:

– En betydligt jämnare hockeymatch än den i fredags. Ockelbo har både en bra spets och bredd i laget vilket gjorde de svårspelade att möta. Otroligt tungt att avsluta säsongen med två förluster, ett uttåg som blev lite för snabbt.

I början av matchen var Ockelbo starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Robin Leffler och Tim Holm. Ockelbo ökade ledningen till 3-0 genom Kevin Lilja efter 10.26 i andra perioden.

Med 4.51 kvar att spela av perioden kunde Alexander Ekberg göra 3-1 för Ludvika. Ockelbo tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 13.46 genom Adam Ström, och gick upp till 5-1 innan Ludvika svarade.

Till slut blev det 6-2 till Ockelbo.