Seattle Kraken förlorade mot Detroit Red Wings
Arkivbild

Detroit avgjorde i förlängningen mot Seattle

Matchen i NHL mellan hemmalaget Seattle och gästande Detroit var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Detroit spikade segerresultatet, 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0). Ben Chiarot blev matchhjälte för Detroit med sitt mål i förlängningen.

Första perioden var jämn. Detroit Red Wings inledde bäst och tog ledningen genom Moritz Seider efter 13.33, men Seattle Kraken kvitterade genom Jared McCann i slutet av perioden. Efter 7.18 i andra perioden gjorde Detroit 1-2 genom Lucas Raymond.

Efter 10.53 av perioden kunde Jared McCann göra 2-2 för Seattle.

Detroit tog ledningen på nytt genom Daniel Sprong efter 15.58. 7.26 in i tredje perioden slog Jaden Schwartz till framspelad av Yanni Gourde och Will Borgen och kvitterade för Seattle. I förlängningen tog det 1.07 innan Detroit avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Ben Chiarot, framspelad av Dylan Larkin och Lucas Raymond.

Det här var Seattles 15:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Detroits tolfte uddamålsseger.

Det här betyder att Seattle ligger på sjätte plats i tabellen, och Detroit är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 23 februari. Då möter Seattle Vancouver i Climate Pledge Arena 04.00. Detroit tar sig an Colorado hemma 01.00.