IFK Tumba Hockey vann mot Tierps HK
Hockeytvåan

Tumba besegrade Tierp efter Emil Tikkas dubbel

Det blev Tumba som gick segrande ur mötet med Tierp i hockeytvåan östra herr på hemmaplan, med 4-3 (1-1, 2-0, 1-2).

Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg tyckte till om matchen:

– Vi gjorde en bra match, men räckte inte riktigt till för att vinna över seriesegrarna. Nu ser vi fram emot playoff matcher mot Järfälla som börjar med en hemmamatch på torsdag.

Första perioden var jämn. Tumba inledde bäst och tog ledningen genom Emil Tikka efter 6.21, men Tierp kvitterade genom Ante Lindström efter 17.41. Tumba startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Mathias Franzén och Elias Jankler. Efter 2.14 i tredje perioden ökade Tumba på till 4-1, på nytt genom Emil Tikka.

Sammy Andersson och Ante Lindström reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Tierp.

Tierps Sammy Andersson stod för tre poäng, varav ett mål och William Gradin hade tre assists. Emil Tikka gjorde två mål och totalt tre poäng för Tumba.

Det här var Tumbas sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tierps femte uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Tumba slutar på första plats, och Tierp på nionde plats. Tumba är därmed klart för kvalspel.