Färjestads BK vann mot Mora IK
J18 Nationell

Färjestad slog Mora efter Linus Loob Tryggs dubbel

Det blev Färjestad som gick segrande ur mötet med Mora i J18 Nationell norra herr på hemmaplan, med 5-2 (1-0, 2-0, 2-2).

I början av matchen var Färjestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Linus Loob Trygg. Efter 7.29 i andra perioden slog Lucas Branting till, på pass av Joacim Olsson och Hannes Perman och gjorde 3-0. Färjestad startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 3-0 till 4-0. Men Mora svarade och gjorde 4-1.

Därefter var det dock Färjestad som avgjorde. Laget gjorde 5-1 med sex minuter kvar att spela genom Joe Wahlund. Mora hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-2.

Det här betyder att Färjestad är kvar på sjätte plats, och Mora stannar på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Färjestad är Luleå. Lagen möts lördag 24 februari 15.45 i Löfbergs Ice Arena. Mora tar sig an Leksand hemma onsdag 21 februari 19.00.