Nyköping förlorade mot Bodens HF
Hockeyettan

Bodens HF vann – klart för kval till Hockeyallsvenskan

Bodens HF har spelat bra i allettan norra, och är nu klart för kval till Hockeyallsvenskan. Det efter seger på söndagen, 4-1 (1-0, 1-0, 2-1), på bortaplan mot Nyköping.

– Vi gör en stabil match från start, tycker vi kontrollerar matchen riktigt bra. Det står 2-1 i början på 3e och sen gör vi 3-1 5 minuter senare och då känns det rätt säkert och sen får vi göra 4-1 när det är cirka 5 minuter kvar av matchen. Vi går för topp 2 och vi har 4 matcher kvar, kommenterade Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist.

Bodens HF har därmed fem raka segrar. Nyköping däremot har åtta raka förluster.

Bodens HF tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Daniel Mannberg assisterad av Emil Lindblom och Kevin Arvidsson. Efter 16.58 i andra perioden slog Pontus Johansson till, och gjorde 0-2. 3.42 in i tredje perioden slog Joshua Laframboise till på pass av Lucas Byhlin och Tim Thorsèn och reducerade för Nyköping. Men mer än så orkade Nyköping inte med.

8.09 in i perioden nätade Bodens HF:s Joel Wahlgren på pass av Christian Nyman och ökade ledningen för Bodens HF.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 1.58 kvar att spela genom Jesper Ylivainio framspelad av Henri Tamminen och Nils Thomasson. 1-4-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Bodens HF nu ligger på andra plats. Nyköping är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Bodens HF som så sent som den 16 februari låg på sjunde plats.

Lördag 24 februari 16.00 spelar Nyköping hemma mot Sundsvall. Bodens HF möter Sundsvall borta i Brandcode Center onsdag 21 februari 19.00.