Västerviks IK vann mot Kungälvs IK

Västervik starkast – avgjorde i förlängningen mot Kungälv

Matchen i J20 Region syd vår herr mellan hemmalaget Västervik och gästande Kungälv var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Västervik spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 1-0). Stor matchhjälte 25 sekunder in i förlängningen blev Jonathan Kirschner som gjorde det avgörande målet.

Kungälv tog ledningen efter 5.48, genom Maximilian Olsson. Efter 8.10 i andra perioden gjorde Kungälv 0-2 genom Daniel Lundgren.

Efter 12.14 av perioden kunde Albin Larsson göra 1-2 för Västervik. 1.13 in i tredje perioden slog Wille Edström till framspelad av Viktor Petersson och kvitterade för Västervik.

2.16 in i perioden nätade Kungälvs Hampus Schollin på pass av Kevin Hammarström och Maximilian Olsson och gav laget ledningen för Kungälv.

Efter 15.58 nätade Viktor Petersson framspelad av Oliver Collins - Florén och Alfons Åhman och kvitterade för Västervik.

Laget avgjorde matchen med -1.35 kvar att spela genom Jonathan Kirschner assisterad av Wille Edström och Alfons Åhman. Kirschner fullbordade därmed Västerviks vändning.

Resultaten i sista omgången betyder att Västervik slutar på fjärde plats i tabellen, och Kungälv på andra plats.