Troja/Ljungby vann mot Eskilstuna Linden
Hockeyettan

Troja/Ljungby ny serieledare efter seger mot Eskilstuna Linden

Troja/Ljungby slog Eskilstuna Linden hemma med 8-0 (1-0, 2-0, 5-0) och är ny serieledare i Vårettan södra herr efter 15 spelade matcher, två poäng före Alvesta. Eskilstuna Linden ligger på tionde plats i tabellen.

Troja/Ljungby tog ledningen efter fem minuters spel, genom Jonathan Wikström på pass av Atte Karppinen och Calle Ehrnberg. Troja/Ljungby startade andra perioden bäst och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Carl-Johan Sjögren och August Hummer. Det skulle komma mer från Troja/Ljungby. Troja/Ljungby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Carl-Johan Sjögren, Emil Ekholm, Daniel Karlsson Thörnros, Oscar Nordin och Atte Karppinen.

Atte Karppinen gjorde ett mål för Troja/Ljungby och spelade dessutom fram till två mål.

Nästa motstånd för Troja/Ljungby är Tyringe. Lagen möts måndag 19 februari 19.00 i Ljungby Arena. Eskilstuna Linden tar sig an Borås hemma onsdag 21 februari 19.00.