Uddevalla HC förlorade mot Lysekil
Montage
Matchrapport

Lysekils vann mot Uddevalla – Jesse Lottonen fyramålsskytt

ANNONS

Jesse Lottonen gjorde hela fyra mål för Lysekil när laget besegrade Uddevalla på bortaplan med 8-3 (3-0, 3-2, 2-1) i Hockeytrean södra A fortsättningsserie.

– Tycker vi gör en bra match idag. Vi släpper pucken och skapar lägen framåt. Bakåt ser de bra ut sett över 60 minuter. Jesse var på ett fint spelhumör idag och lämnar isen med 7 poäng. Bra fart på rören och såg riktigt pigg ut idag och de gjorde hela hans kedja. Blev en trevlig lördag i Uddevalla. Nu ska vi träna på i veckan innan vi avslutar hemma mot Tidaholm på fredag i ett fullsatt Gullmarsborg, kommenterade Lysekils assisterande tränare Anders Friberg.

Uddevallas lagledare Niklas Samuelsson tyckte till om matchen:

– Stundtals gör vi det riktigt bra med vårt unga lag. Vi håller på att spela in några yngre egna produkter inför framtiden.

Lysekil spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Jesse Lottonen och ett mål av Patrik Saira. Lysekil var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Lysekil fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Viggo Odell och Andreas Johansson.

Lysekils Jesse Lottonen stod för sju poäng, varav fyra mål, Calle Nielsen hade tre assists och Viggo Odell gjorde ett mål och två assist. Andrew Lytle gjorde två mål och totalt tre poäng för Uddevalla och Felix Henning hade tre assists.

Uddevalla har fem förluster och 11–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lysekil har tre vinster och två förluster och 27–23 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Uddevalla sist i serien, medan Lysekil är på andra plats.

Söndag 25 februari 16.00 spelar Uddevalla borta mot Tibro IK. Lysekil möter Tidaholms HF hemma i Gullmarsborgs Ishall fredag 23 februari 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games