Valdemarsviks IF vann mot HC Wettern

Efterlängtad seger för Valdemarsvik – steg åt rätt håll mot Wettern

Valdemarsvik har haft en tung period med sex förluster i rad i Hockeytrean södra D fortsättningsserie. Men hemma mot Wettern bröts den tuffa sviten. Det blev 9-7 (0-2, 2-2, 7-3) i matchen i Sparbankshallen.

Wetterns lagledare Björn Yngve:

– Vi tappar en av deras spelare så han får 6 frilägen och gör 6 mål, annars hade vi vunnit med 7-3.

Riktigt bra var Rasmus Djerf, som stod för hela sex mål för Valdemarsvik.

Wettern startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Lukas Fagrell och Joakim Sigvant innan Valdemarsvik svarade och gjorde 2-0 genom Rasmus Djerf. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Valdemarsvik hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 7-3 och matchen med 9-7.

Valdemarsviks Rasmus Djerf gjorde sex mål, David Åberg hade tre assists och Sebastian Andersson hade tre assists. Joakim Sigvant stod för fyra poäng, varav tre mål, Fredrik Kall hade tre assists och Lukas Fagrell gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Wettern.

Det här betyder att Valdemarsvik ligger på fjärde plats i tabellen, och Wettern är på sjätte och sista plats.

I nästa omgång har Valdemarsvik Eksjö borta i Storegårdshallen, söndag 25 februari 16.00. Wettern spelar borta mot Linköping Mighty Ravens onsdag 21 februari 19.00.