Åmåls SK förlorade mot Kils AIK
Montage
Matchrapport

Två mål för Josef Hallquist när Kil vann mot Åmål

ANNONS

Det blev Kil som vann matchen borta mot Åmål i hockeytvåan västra C herr på fredagen. 1-4 (0-1, 0-2, 1-1) slutade matchen.

– Kil var det bättre laget och vinner, kommenterade Åmåls tränare Jonas Möörk.

Kils tränare Martin Persson tyckte så här om matchen:

– Segern var skön, inte så mycket att snacka om. Totalt sett så har vi kanske lite svårt i början utav matchen att ta till vara på våra lägen och släpper några enkla lägen bakåt men när vi väl får in första så släpper lite tyngd från axlarna. Killarna har gjort en fin säsong, lite surt att vi inte lyckas knipa andraplatsen men Arboga kommer förhoppningsvis drömma mardrömmar om oss denna säsong också.

Kil tog ledningen efter 14.46, genom Josef Hallquist assisterad av Eric Jordell och Johan Forsberg. Kil startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Jacob Bering och Adam Olsson. Efter 8.28 av matchen kunde Viggo Lundberg göra 1-3 för Åmål.

Kil kunde dock avgöra till 1-4 med 8.34 kvar av matchen genom Josef Hallquist.

Åmål har fem förluster och 14–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kil har två vinster och tre förluster och 18–14 i målskillnad.

Det här betyder att Åmål slutar på åttonde plats, och Kil på tredje plats. Åmål tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i hockeytvåan västra C herr. Och Kil är klart för kvalspel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games