IFK Munkfors vann mot Hammarö HC

Tung seger för Munkfors i toppmatchen mot Hammarö

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan västra C herr på fredagen. Och det slutade med seger för Munkfors, som besegrade Hammarö hemma med 6-5 (3-1, 0-3, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

– En fartfylld match som tyvärr blir lite sönderryckt av alla utvisningar. Jag är nöjd med hur spelarna tog sig an denna matchen och jag tycker det är rättvist att vi vinner extrapoängen till slut, tyckte Munkfors tränare Olof Nilsson, efter matchen.

Hammarös tränare Andreas Björk tyckte så här om matchen:

– Vi förlorar matchen men vi plockar poängen vi bestämde oss för att ta. Vi visar en grym karaktär och som ledare kan man inte annat än att vara stolt över lagets insats.

Segern var Munkfors nionde på de senaste tio matcherna.

Munkfors var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Hammarö hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

1.11 in i tredje perioden nätade Munkfors Robin Johannesson på pass av Benjamin Trust och kvitterade för Munkfors.

Efter 4.21 nätade Adrian Davidsson framspelad av Victor Augustsson och Viktor Chragin Hansson och gav Munkfors ledningen.

17.21 in i perioden slog Victor Sandberg till framspelad av Fredrik Thörner och kvitterade för Hammarö.

I straffläggningen var det Munkfors som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Adrian Davidsson för.

Hammarös Jesper Nordin hade tre assists. Victor Augustsson hade tre assists för Munkfors, Robin Johannesson gjorde ett mål och totalt tre poäng och Benjamin Trust stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Munkfors sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hammarös sjunde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Munkfors slutar på första plats i tabellen, och Hammarö på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.