Smedjebacken HC förlorade mot Kumla Hockey
Hockeytvåan

Stort jubel när Kumla Hockey säkrade seriesegern med vinst mot Smedjebacken

Spelarna i Kumla Hockey har all anledning att fira efter 9-1 (3-0, 4-1, 2-0) på bortaplan mot Smedjebacken. Det betyder nämligen att Kumla Hockey har säkrat seriesegern i hockeytvåan västra B herr. Smedjebacken slutar på åttonde plats i tabellen.

– Jag skiter i matchen, är så sjukt glad och stolt över det här gänget som tar seriesegern, kommenterade Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf.

Kumla Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Viktor Greveback, Robin Karlsson och Anton Widmark. Och det var bara början. Kumla Hockey var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 1-7.

Kumla Hockey fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Anton Weiler och Samuel Näslund.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Smedjebacken med 12–22 och Kumla Hockey med 19–15 i målskillnad.