Burträsk HC vann mot Rosvik IK

Lucas Nilsson det stora utropstecknet när Burträsk slog Rosvik

Burträsk besegrade Rosvik hemma i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr med 7-6 (2-0, 3-4, 2-2). Men mycket av snacket handlade om Lucas Nilsson – som gjorde hela fyra mål.

– Härlig fredagsunderhållning i en svängig match där vi hade kort om folk vilket gör att vi inte riktigt orkar trycka på framåt hela matchen. Däremot krigar vi heroiskt med backkämpen Niclas Andersson i spetsen. Framåt visar Lucas Nilsson sin skicklighet och öser in poäng, kommenterade Burträsks tränare Lars Isaksson efter matchen.

Malik Gidlöf stod för Burträsks avgörande mål med bara nio sekunder kvar av matchen.

I början av matchen var Burträsk starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Lucas Nilsson och Edwin Enstrand. I andra perioden var det i stället Rosvik som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Tredje perioden slutade 2-2 och Burträsk vann matchen med 7-6.

Lucas Nilsson gjorde fyra mål för Burträsk och spelade dessutom fram till ett mål, Edwin Enstrand stod för ett mål och tre assists och Andreas Lundmark gjorde ett mål och två målgivande passningar. Fritz Olsson hade tre assists för Rosvik.

Det här var Burträsks andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Rosviks andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Burträsk ligger kvar på andra plats i tabellen, och Rosvik på fjärde plats. Så sent som den 19 januari låg Burträsk på sjunde plats i tabellen.

Burträsk tar sig an Kiruna City i nästa match hemma lördag 24 februari 16.00. Rosvik möter Teg borta tisdag 20 februari 19.15.