Hanvikens SK förlorade mot Kiruna IF
Hockeyettan

Kiruna vann efter förlängning mot Hanviken

Kiruna tog en stark seger mot Hanviken borta i allettan norra. I förlängningen kunde Kiruna avgöra till 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Marcus Runnkvist, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

I början av matchen var Kiruna starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Eddie Ahlmark och Jacob Hansson-Geidon.

Andra perioden blev mållös. 4.24 in i tredje perioden slog Hampus Larsson till på pass av Adam Falk och Tim Kämpeberg och reducerade för Hanviken.

Efter 8.56 nätade Hampus Larsson ännu en gång framspelad av Adam Falk och kvitterade för Hanviken.

I förlängningen tog det 1.19 innan Kiruna avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Marcus Runnkvist, på pass av Jacob Hansson-Geidon och Philip Kemi.

Jacob Hansson-Geidon gjorde ett mål för Kiruna och två assist.

Det här var Hanvikens femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kirunas tredje uddamålsseger.

För Hanviken gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Kiruna är på tionde och sista plats.

På lördag 17 februari 16.00 spelar Hanviken hemma mot Bodens HF, och Kiruna borta mot Nyköping.