Skara IK förlorade mot HC Vita Hästen

Vita Hästens fina svit håller i sig efter 5-1 mot Skara IK

Det går fortsatt bra för Vita Hästen i HockeyTrean Alltrean södra B. På torsdagen mötte laget Skara IK i Skara Ishall och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju matcher i rad. Segerresultatet mot Skara IK blev 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Skara IK:s tränare Patrik Boström:

– Vi gör en jättebra första period där vi stänger ner många av deras galloperande anfall. I andra så tar de över fullständigt och vi släpper de fria som hästar på grönbete. Tredje slår de av på takten lite och den spelas mer eller mindre bara av. Vi önska Vita Hästen lycka till i fortsättningen.

Första perioden var jämn. Skara IK inledde bäst och tog ledningen genom Olof Andersson efter 9.11, men Vita Hästen kvitterade genom Isak Ekelund efter 17.28. Vita Hästen spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Victor Lindman, Jacob Tenemyr och Albin Mjösberg. 7.06 in i tredje perioden nätade Vita Hästens Albin Mjösberg på nytt på pass av Anton Kellman och ökade ledningen för Vita Hästen. 1-5-målet blev matchens sista.

Albin Mjösberg gjorde två mål för Vita Hästen och ett assist.

Med två omgångar kvar är Skara IK på femte plats i tabellen, medan Vita Hästen leder serien.

Fredag 23 februari 19.30 spelar Skara IK borta mot Töreboda. Vita Hästen möter Sörhaga/Alingsås hemma i Himmelstalundshallen lördag 17 februari 17.00.