AIK Härnösand förlorade mot Ånge IK

Storseger för Ånge borta mot AIK Härnösand

Ånge hade en riktig målfest när man besegrade AIK Härnösand borta i Högslättens Ishall i hockeytvåan norra CD herr. Ånge vann med hela 10-3 (0-1, 5-1, 5-1).

Ånges tränare Peter Fasth tyckte till om matchen:

– Vi vinner stort men vi är ändå inte nöjda hur vi genomför matchen, mycket slarv emellanåt men nu har vi gett oss själva chansen att gå vidare till alltvåan. Vi måste gå för seger med 4 mål imorgon mot sollefteå. Vi kommer att ge allt.

AIK Härnösand tog ledningen efter nio minuters spel, genom William Åström assisterad av Arvid Törnqvist. Ånge förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Ånge hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.37 genom Alexander Ulander, och gick upp till 2-8 innan AIK Härnösand svarade.

3-10 blev det till slut för Ånge.

Vilgot Lindström gjorde ett mål för Ånge och tre assist, Oskar Nordlund stod för tre poäng, varav två mål, Viktor Widén hade tre assists, Rasmus Ulander gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Adam Millén gjorde ett mål och två assist.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, AIK Härnösand med 14–25 och Ånge med 21–22 i målskillnad.

Med en omgång kvar är AIK Härnösand på sjunde plats i tabellen, och Ånge är på femte plats.

I nästa match möter AIK Härnösand Brunflo borta och Ånge möter Sollefteå borta. Båda matcherna spelas fredag 16 februari 19.30.