Skärgården vann mot Kungsbacka HC

Tungt för Kungsbacka – Skärgården bröt fina vinstsviten

Kungsbacka har haft en stark period i Hockeytrean södra B fortsättningsserie och inför matchen borta mot Skärgården hade laget tagit sex raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Öckerö Ishall slutade 7-4 (2-2, 3-1, 2-1). Det var första förlusten sedan den 17 december för Kungsbacka.

Skärgården började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.32 slog Andreas Johansson till framspelad av Denis Klecka och Edwin Berg.

Kungsbacka kvitterade till 1-1 efter 10.00, genom Simon Ramsby på pass av Jonis Jacobsson och Anton Hansson.

Skärgården tog ledningen på nytt efter 16.42, när Oliver Edvardsson hittade rätt.

Kungsbacka kvitterade till 2-2 efter 19.27, när Simon Ramsby återigen fick träff på pass av Mathias Carmén Wiklund.

Skärgården tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.35 genom Denis Klecka, och gick upp till 4-2 innan Kungsbacka svarade.

Slutresultatet blev 5-3 i Skärgårdens favör. Även i tredje perioden var det Skärgården som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 7-4.

Edwin Berg gjorde två mål för Skärgården och spelade dessutom fram till två mål, Denis Klecka stod för två mål och ett assist och Andreas Johansson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Simon Ramsby gjorde tre mål för för Kungsbacka.

Skärgården ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Kungsbacka är på andra plats.

Söndag 18 februari spelar Skärgården borta mot Varberg 17.40 och Kungsbacka mot Falkenberg hemma 17.00 i Kungsbacka Ishall.