Alexander Lundqvist.

Leon Lerebäck och Alexander Ljungkrantz målskyttar när Almtuna vände mot Mora

Inför sista perioden var Mora i ledningen med 1-0 i Gränby ishall. Men Almtuna vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Hockeyallsvenskan.

Vinsten mot Mora innebär att Almtuna har fem segrar i rad på hemmaplan.

Mora tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Roope Laavainen framspelad av Michael Brandsegg-Nygård och Daniel Ljunggren.

Andra perioden blev mållös. 2.17 in i tredje perioden nätade Almtunas Alexander Ljungkrantz på pass av Marcus Karlström och William Eriksson och kvitterade för Almtuna.

Efter 6.03 nätade Leon Lerebäck framspelad av Jesper Valente och Oscar Pentler och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Almtunas 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras sjunde uddamålsförlust.

För Almtuna gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Mora är på femte plats.

I nästa match, fredag 16 februari 19.00, har Almtuna Bik Karlskoga borta i Nobelhallen, medan Mora spelar hemma mot Tingsryd.