Brödernas/Väsby vann mot Hudiksvalls HC
Hockeyettan

5-4 mot Hudiksvall – nu är Brödernas/Väsby ny serieledare

Brödernas/Väsby och gästande Hudiksvall möttes i allettan norra på onsdagen. Det slutade med seger för Brödernas/Väsby vars segersiffror skrevs till 5-4 (1-2, 3-1, 1-1). I och med detta klättrade Brödernas/Väsby upp till topp på tabellen, på samma poäng som Piteå på andra plats. Piteå har dock tre matcher mindre spelade. Hudiksvall ligger på fjärde plats i tabellen.

Första perioden var jämn. Brödernas/Väsby inledde bäst och tog ledningen genom Carl Wassenius efter 3.27, men Hudiksvall kvitterade genom Adam Byström Johansson. Och Hudiksvall hann också ta ledningen, genom Lucas Feuk. Efter 2.43 i andra perioden slog Linus Rotbakken till, framspelad av Carl Wassenius och Filip Rydström och kvitterade för Brödernas/Väsby.

Jeremias Lindewall gjorde dessutom 3-2 efter 11.44 på pass av Fredrik Forsberg och Nicklas Nousiainen.

Hudiksvalls Jesper Wiberg gjorde 3-3 efter 18.32 på pass av Adam Byström Johansson och Henrik Olsén.

Brödernas/Väsby tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av perioden när Filip Rydström hittade rätt framspelad av Linus Rotbakken och Carl Wassenius.

Efter 7.53 i tredje perioden gjorde Brödernas/Väsby 5-3 genom Fredrik Forsberg.

Christoffer Jansson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Hudiksvall.

Carl Wassenius och Linus Rotbakken gjorde ett mål och två assist var för Brödernas/Väsby.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Brödernas/Väsby med 17–12 och Hudiksvall med 18–12 i målskillnad. Förlusten var Hudiksvalls tredje uddamålsförlust.

Ett fint lyft för Brödernas/Väsby som låg på sjunde plats så sent som den 27 januari.

Brödernas/Väsby tar sig an Piteå i nästa match hemma fredag 16 februari 19.00. Hudiksvall möter Vallentuna borta onsdag 21 februari 19.00.