Viking HC vann mot Charlottenbergs HC

Viking vann toppmötet mot Charlottenberg

Viking besegrade Charlottenberg hemma i den seriefinalen med 8-1 (2-1, 3-0, 3-0) i HockeyTrean Värmland på tisdagen.

– Inget snack om saken, vi är bättre än Charlottenberg hela matchen, kommenterade Vikings tränare Anders Persson.

Segern var Vikings femte på de senaste sex matcherna.

Viking tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.04 genom David Ademovski, och gick upp till 2-0 innan Charlottenberg svarade.

I periodpausen hade Viking ledningen med 3-1. Andra perioden var länge mållös. Viking gick från 3-1 till 5-1 genom två snabba mål på 1.49 i slutet av perioden av Niklas Skyman och David Ademovski. Och det var bara början. Viking fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Johannes Matses, som gjorde tre mål.

Vikings David Ademovski stod för två mål och två assists, Andreas Bergström hade tre assists, Erik Brokvist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Johannes Matses gjorde tre mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Viking slutar på första plats, och Charlottenberg på tredje plats.