Trollhättans HC vann mot Lysekil

Lysekil vann stort senast – nu tog Trollhättans HC revansch

Det var ombytta roller när Trollhättans HC tog emot Lysekil i Slättbergshallen på tisdagen. Trollhättans HC vann matchen i Hockeytrean södra A fortsättningsserie med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Lysekil med hela 6-1.

– Det berodde på att vi har jobbat hårt på träningarna vi haft och idag gav det resultat. Vi jobbar hårt hela matchen i 60 min som man måste göra! Kul att se våra ungdomar Fabian Nilsson, Algot Andersson födda 08 och Emil Sätterman född 07 ta för sig ute på isen. Ett extra plus till vår målvakt Eric Samuelsson som gör en jättematch, kommenterade Trollhättans HC:s assisterande tränare Christian Erkkilä.

Första perioden var jämn. Lysekil inledde bäst och tog ledningen genom Patrik Saira efter 2.52, men Trollhättans HC kvitterade genom Gustav Lundmark. Och Trollhättans HC hann också ta ledningen, genom Fabian Nilsson. Efter 9.20 i andra perioden nätade Isac Hallberg, på pass av Calle Nielsen och Alexander Eriksson och kvitterade för Lysekil.

Trollhättans HC:s Arvid Hagberg gjorde 3-2 efter 12.56 framspelad av Albert Gustavsson.

Joacim Hallor gjorde dessutom 4-2 efter 16.58 framspelad av Arvid Hagberg.

Trollhättans HC ökade ledningen till 5-2 genom Isac Russberg Svensén efter 1.13 i tredje perioden.

Alexander Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Lysekil. Trollhättans HC tog därmed en säker seger.

Alexander Eriksson gjorde ett mål för Lysekil och två assist.

Resultatet innebär att Trollhättans HC ligger kvar på femte plats och Lysekil på tredje plats i tabellen.

I nästa omgång har Trollhättans HC Tidaholms HF borta i Rosenbergs ishall, fredag 16 februari 19.30. Lysekil spelar borta mot Uddevalla lördag 17 februari 16.10.