HV 71 förlorade mot Linköping
J18 Nationell

Linköping vann efter förlängning mot HV 71

Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Linköping i J18 Nationell södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Linköping var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 1-0). Axel Bjurman blev matchhjälte för Linköping med sitt mål med bara 50 sekunder kvar i förlängningen.

– Medioker match från båda lagen. Vi kommer inte alls upp i tävlingsnivå och de vinner rättvist, kommenterade HV 71:s tränare Daniel Eriksson efter matchen.

Linköpings tränare Jesper Bohlin:

– En väl genomförd bortamatch från vår sida. Vi släpper inte till jättemånga farliga målchanser och får inte heller speciellt många långa anfall på oss. Gillar att vi vågar spela med pucken och att vi går för segern både under ordinarie tid samt förlängning. Starkt också av killarna att vända underläge inför 3:e samt att vinna i förlängning trots att vi släpper in ett sent kvitteringsmål.

Linköping började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 14 sekunder slog Loke Krantz till framspelad av Oscar Holmertz och Atle Enander.

HV 71 kvitterade till 1-1 efter 10.42, genom Theo Sonestedt assisterad av Frederik Balko och Vaclav Nedorost.

Laget tog också ledningen efter 20.40, när Liam Andersson fick träff på pass av Oscar Pöyliö och Vaclav Nedorost.

Efter 2.46 i andra perioden nätade Sebastian Peter, på pass av Jonathan Özdemir och David Norgren och kvitterade för Linköping.

HV 71:s Theo Sonestedt gjorde 3-2 efter 19.45 framspelad av Filip Alvudd.

9.30 in i tredje perioden slog Sixten Påhlman till på pass av Oscar Holmertz och Karl Roos och kvitterade för Linköping.

Efter 12.52 nätade David Norgren framspelad av Martin Mivell och Sebastian Peter och gav Linköping ledningen.

HV 71 kvitterade till 4-4 med 22 sekunder kvar att spela genom Frederik Balko på pass av Filip Alvudd och Roko Gorsic.

I förlängningen tog det 4.10 innan Linköping avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Axel Bjurman, framspelad av Martin Mivell och Sebastian Peter.

Sebastian Peter gjorde ett mål för Linköping och två assist.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på femte plats och Linköping sist, på tionde plats i tabellen.

Lagen möts igen i Stångebro Ishall, lördag 17 februari 14.30.