Lidingö Vikings HC förlorade mot Nacka HK

Lidingö klart för kval trots förlust mot Nacka

Trots förlust, 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-1) efter förlängning, på hemmaplan mot Nacka står det klart att Lidingö efter en bra säsong i hockeytvåan östra herr är klart för kval.

– En stabil insats genom hela matchen. Det var en extremt viktig match för vår del, på förhand behövde vi en poäng för att säkra div-2 platsen och spel i playoff. Killarna klarade av den pressen på ett strålande sätt, kommenterade Lidingös tränare Martin Pilö.

Nackas tränare Janne Andersson om matchen:

– Hyfsad match av oss. Lite slarvigt ibland och Lidingö var effektiva vilket ger 1 poäng till dem.

Victor Wasing blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 2.00 in i förlängningen.

Segern var Nackas åttonde på de senaste nio matcherna.

Nacka tog ledningen efter tio minuters spel, genom Lucas Lindstedt framspelad av Joakim Haglund och Filip Lindgren.

Lidingö kvitterade till 1-1 efter 13.02, när Elis Swartling fick träff på pass av Ludvig Steenberg och Victor Fälth.

Nacka tog ledningen på nytt efter 16.24, genom Pontus Palmborg assisterad av Philip Nilsson Fornes och Daniel Thomasson.

Efter 1.24 i andra perioden slog Max Brodén till, på pass av Elis Swartling och Ross Jaldung och kvitterade för Lidingö.

Marco Sandelgård gjorde dessutom 3-2 efter 7.59 framspelad av Ross Jaldung.

Nackas Gustav Aderskog gjorde 3-3 efter 18.43 på pass av Daniel Thomasson och Erik Mallmin.

Efter 6.00 i tredje perioden gjorde Nacka 3-4 genom Leo Vasilisson.

Efter 11.53 av matchen kunde Ludvig Steenberg gjorde 4-4 för Lidingö. I förlängningen tog det 2.00 innan Nacka avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Victor Wasing, framspelad av Pontus Palmborg och Daniel Thomasson.

Nackas Daniel Thomasson hade tre assists.

Det här var Lidingös sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nackas fjärde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Lidingö på tionde plats i tabellen, medan Nacka är på andra plats.

Nästa motstånd för Lidingö är Sollentuna. Nacka tar sig an Hammarby borta. Båda matcherna spelas söndag 18 februari 16.00.