Hallstahammars HK förlorade mot Avesta BK
Hockeytvåan

Jakob Karlsson fixade segern för Avesta i matchen mot Hallstahammar

Det blev ett hattrick för Avestas Jakob Karlsson i matchen mot Hallstahammar i hockeytvåan västra B herr. Avesta vann på bortaplan med 6-1 (2-0, 1-0, 3-1).

Övriga mål för bortalaget gjordes av Hampus Mattsson, Simon Nyhlén-Persson och Malte Råberg, enda målskytt för Hallstahammar blev Gustav Dahlstedt.

– Det var en enkel seger. Vi tog tag i taktpinnen från start och det var aldrig snack om saken. Nu har vi satt oss i en bra sits inför sista omgången, kommenterade Avestas tränare Jonas Blomqvist.

Segern var Avestas fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Avesta starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hampus Mattsson och Jakob Karlsson. Efter 9.35 i andra perioden nätade Simon Nyhlén-Persson, och gjorde 0-3. Avesta tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.11 genom Jakob Karlsson, och gick upp till 0-5 innan Hallstahammar svarade.

Segern skrevs till slut till 1-6 för Avesta.

Jakob Karlsson gjorde tre mål för Avesta och ett assist och Malte Råberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Med en omgång kvar är Hallstahammar på sjunde plats i tabellen, medan Avesta är på tredje plats.

På fredag 16 februari 19.00 spelar Hallstahammar borta mot Hallsberg Hockey, och Avesta hemma mot Guldsmedshyttan.