Modo Hockey J18 förlorade mot Björklöven
J18 Nationell

Björklöven starkast – efter två sena mål mot Modo Hockey J18

Björklöven tog en stark seger mot Modo Hockey J18 borta i J18 Nationell norra herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 7-6 (2-3, 3-1, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Benjamin Dahlén innan William Larsson Nygren avgjorde.

Björklövens tränare Oskar Hägglund om matchen:

– Vi kommer ut starkt och startar matchen precis som vi pratat om. Jag tycker att vi verkligen visar att vi har en bra moral i gruppen. Vi kommer tillbaka i matchen flera gånger, täcker skott och jobbar stenhårt för varandra. Otroligt stolt över den här laginsatsen och segern. Jag är glad för grabbarnas skull.

William Larsson-Nygren blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål 3.44 in i förlängningen.

Modo Hockey J18 var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället Björklöven som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

17.26 in i tredje perioden nätade Modo Hockey J18:s Alfons Öberg framspelad av Hugo Hallin och Rasmus Lindström Calland och kvitterade för Modo Hockey J18.

Laget tog ledningen med 1.24 kvar att spela genom Gustav Öberg Andersson framspelad av Ola Hyldmo.

Björklöven kvitterade till 6-6 med 49 sekunder kvar att spela genom Benjamin Dahlén assisterad av Philip Hemmyr och Nils Vanags.

I förlängningen tog det 3.44 innan Björklöven också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev William Larsson-Nygren, framspelad av Benjamin Dahlén.

Benjamin Dahlén gjorde ett mål för Björklöven och tre assist och Philip Hemmyr stod för tre poäng, varav ett mål. Hugo Hallin gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Modo Hockey J18.

Det här var Modo Hockey J18:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens andra uddamålsseger.

För Björklöven gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Modo Hockey J18 är på åttonde plats.

I nästa match möts lagen igen i Winpos Arena, tisdag 20 februari 19.00.