Eskilstuna Linden vann mot Segeltorp
Hockeyettan

Straffar avgjorde för Eskilstuna Linden i hemmasegern mot Segeltorp

Eskilstuna Linden mötte Segeltorp hemma i en match i Vårettan södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Eskilstuna Linden vinna med 6-5 (0-0, 3-3, 2-2, 0-0, 1-0). Alfred Aalto blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Första perioden blev mållös. Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Eskilstuna Linden gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 5-3-ledning, innan Segeltorp svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Simon Delden för framspelad av Charlie Berglund och William Hedman efter 19.59.

I slutminuterna var det dock Eskilstuna Linden som tog greppet. Matchen fortsatte att vara jämn i fjärde perioden. Perioden slutade 0-0 och resultatet var 5-5 efter fyra perioders spel.

Adam Helldén gjorde ett mål för Eskilstuna Linden och två målgivande passningar och Alfred Aalto stod för två mål och ett assist.

Det här var Eskilstuna Lindens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Segeltorps fjärde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Eskilstuna Linden sist i serien, och Segeltorp är på nionde plats.

Eskilstuna Linden möter Mörrum i nästa match borta onsdag 14 februari 19.00. Segeltorp möter samma dag Troja/Ljungby hemma.