Valbo J20 vann mot Orsa IK

Valbo J20 utklassade Orsa på hemmaplan

Valbo J20 dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Orsa i J20 Region väst herr med hela 8-0 (1-0, 3-0, 4-0). En skön revansch från senast lagen möttes, då Orsa vann med 5-2.

– Bra genomförd match i tre hela perioder av samtliga. Skotten 41-13 speglar matchbilden bra idag, kommenterade Valbo J20:s lagledare Johan Melin efter matchen.

Valbo J20 tog ledningen efter tio minuters spel, genom Filip Kihlström framspelad av Robin Lundh och Filip Hultgren. I andra perioden var Valbo J20 starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom två mål av Oskar Lundström och ett mål av Petter Lindblom. Valbo J20 var långt ifrån nöjt där. Valbo J20 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Alex Sahlberg, som gjorde två mål, och Liam Melin, som gjorde två mål.

Valbo J20:s Filip Hultgren hade fyra assists, Robin Lundh hade tre assists och Alex Sahlberg gjorde två mål och ett målgivande pass.

Valbo J20 har tre segrar och två förluster och 19–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Orsa har fem förluster och 7–29 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Valbo J20 på fjärde plats i tabellen, och Orsa är på åttonde plats.

Lördag 17 februari spelar Valbo J20 hemma mot Hudiksvall 12.00 och Orsa mot Strömsbro borta 12.25 i Testebo Arena.