Motala vann mot Skara IK

Schelin och Wadström avgjorde hemma mot Skara IK

Det blev en uddamålsseger för Motala i matchen mot Skara IK i HockeyTrean Alltrean södra B på lördagen. Laget vann med 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) hemma i Iver-hallen.

Skara IK:s tränare Patrik Boström tyckte så här om matchen:

– Vi ger bort första perioden till Motala. Vi bjuder inte upp alls. I andra så får vi inte någon fart på vårt pp men vi spelar bättre i försvarszon. I tredje så ger vi oss själva chansen att komma i kapp men det räckte inte riktigt till.

Segern var Motalas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Motala startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Marcus Schelin och Wilhelm Wadström.

Andra perioden blev mållös. 4.18 in i tredje perioden nätade Skara IK:s Johannes Apell på pass av Olof Andersson och William Gullbrandsson och reducerade för Skara IK. Mer än så blev det dock inte för Skara IK.

Det här var Motalas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skara IK:s fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Motala på tredje plats i tabellen, och Skara IK är på femte plats.

I nästa omgång har Motala Rönnäng hemma i Iver-hallen, fredag 16 februari 19.00. Skara IK spelar hemma mot Vita Hästen torsdag 15 februari 19.00.