Mora vann mot Östersunds IK
Bildbyrån

Förlängningsseger för Mora mot Östersunds IK

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Mora avgöra den jämna matchen hemma mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0).

Matchhjälte blev Arvid Eljas, som gjorde det avgörande målet med bara 59 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var Moras åttonde på de senaste tio matcherna.

Gästerna Östersunds IK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.39 slog Anton Öhman till på pass av Johan Mörnsjö och Adam Hirsch. Efter 6.56 i andra perioden nätade Chad Yetman, på pass av Måns Carlsson och Jakob Norén och kvitterade för Mora.

Östersunds IK:s Alexander Anderberg gjorde 1-2 efter 8.01 framspelad av Sebastian Fakt och Sebastian Benker.

7.47 in i tredje perioden nätade Moras Joseph Berger framspelad av Måns Carlsson och Filip Björkman och kvitterade för Mora. I förlängningen tog det 4.01 innan Mora också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Arvid Eljas, på pass av Henrik Eriksson och Roope Laavainen.

Det här var Moras nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds IK:s 15:e uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Mora nu ligger på femte plats. Östersunds IK är på 13:e plats.

Nästa motstånd för Mora är Almtuna. Östersunds IK tar sig an Kalmar hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.