Kiruna IF vann mot Nyköping

Efter förlustraden: Seger igen för Kiruna – 6-4 mot Nyköping

Fyra förluster i rad i allettan norra hade laget inför matchen. Hemma mot Nyköping bröts den tuffa sviten för Kiruna. Det blev 6-4 (2-2, 1-1, 3-1) i matchen på lördagen.

Nyköping startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.58 slog John Moberg till framspelad av Joshua Laframboise och Albin Ivarsson-Hamberg.

Kiruna kvitterade till 1-1 efter 11.38, när Jacob Hansson-Geidon hittade rätt på pass av Teemu Siironen och Mattias Mustonen.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 12.24, genom Hampus Engman assisterad av Jonas Risberg och Elias Stenman.

Kiruna kvitterade till 2-2 efter 19.11, när Svante Koivuniemi slog till på pass av Arvid Kruukka och Marcus Runnkvist.

Kiruna gjorde 3-2 genom Hampus Hagström efter 15.50 i andra perioden.

Nyköping kvitterade till 3-3 genom Lucas Byhlin efter 19.49 av perioden. Kiruna hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.41 genom Simon Thyni, och gick upp till 5-3 innan Nyköping svarade.

Till slut blev det 6-4 till Kiruna.

Nyköpings Albin Ivarsson-Hamberg hade tre assists och Joshua Laframboise gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Hampus Hagström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Kiruna.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Kiruna med 9–24 och Nyköping med 13–20 i målskillnad.

Resultatet innebär att Kiruna ligger kvar på tionde och sista plats och Nyköping på nionde plats i tabellen.

I nästa match, söndag 11 februari 15.00, har Kiruna Hanviken hemma i Lombiahallen, medan Nyköping spelar borta mot Bodens HF.