Kovlands IshF förlorade mot Clemensnäs HC

Bortasegern mot Kovland förlänger sviten för Clemensnäs

Clemensnäs är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Kovland borta i FD Maskin Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-6 (1-1, 0-3, 3-2) innebär att Clemensnäs nu har fem segrar i följd i J20 Region norr forts herr.

Kovlands tränare Villiam Callmyr tyckte så här om matchen:

– Tyvärr bjuder vi Clemensnäs på alldeles för mycket under de första perioderna. I tredje får vi en bra push och är ett mål ifrån att kvittera. Vi tar med oss tredje perioden till morgondagens match!

Första perioden var jämn. Kovland inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Kevin Murray efter 2.42, men Clemensnäs kvitterade genom Oscar Fältén efter 17.04. Clemensnäs spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Lucas Johansson, Oscar Fältén och Oliver Forslund. I tredje perioden var det Kovland som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 men Clemensnäs kunde hålla undan och vinna matchen med 6-4.

Clemensnäs Oscar Fältén stod för tre poäng, varav två mål.

Med en omgång kvar är Kovland sist i serien, medan Clemensnäs är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Clemensnäs som så sent som den 12 januari låg på åttonde plats.

Nästa motstånd för Kovland är Vännäs. Clemensnäs tar sig an AIK Härnösand borta. Båda matcherna spelas söndag 11 februari 12.00.